Antiage дієта для здоров’я та продовження молодості

Antiage дієта для здоров’я та продовження молодості

Або як завжди виглядати на 17 років!

Все почалось з того, що в Фейсбук мене попросили написати статтю про те як виглядати на 17 років 😃

Поскільки харчування являється базою загального здоров’я та зовнішнього вигляду – я вирішила почати ділитися своїм досвідом з харчування. Тим паче, що в цьому напрямку я маю величезний досвід, поскільки вже 2 роки притримуюсь БГБК дієти.

Нині все частіше нутріціологи, спеціалісти напрямку Antiage радять саме цю дієту для продовження молодості. Та коли я вперше сіла на цю дієту разом зі своїм сином, у якого була діагностована непереносимість глютену та лактози, я тоді ще не знала про її Antiage властивості. Тоді я ще й не здогадувалась, що сама маю непереносимість глютену та лактози. І почала дотримуватися цієї дієти лише з ціллю щоб підтримати свого синочка. Коли поруч знаходиться людина, яка харчується аналогічно – це морально легше.

БГБК дієта вперше стала відомою як метод терапії дітей з аутизмом. І вона буквально витягнула мою дитину з того страшного стану, в якому він знаходився до 3.5 років. Наша історія тут. Але дедалі з’являється все більше даних про користь цієї дієти при різноманітних хронічних захворюваннях – алергічних, автоімунних, психічних, гормональних розладів, діабету та ожиріння, для загального оздоровлення і зокрема як засіб для омолодження.

Відмовилась від хліба я легко.
Відчуття без нього було таким ніби з мене вантаж звалився і я відчула почала літати, відчуваючи легкість в своєму тілі. Декілька років до БГБК дієти я жила в стані хронічної втоми і вона почала проходити, з’явилося більше енергії.

Але з самого початку я не планувала дотримуватися цієї дієти строго, думала що в гостях чи в кафе зможу іноді дозволити собі тістечка чи інші глютеновмісті страви. Але не тут то було. Тому що поседівши на безглютеновій дієти два тиждні, я поїла хліба в гостях і відчула як моє самопочуття різко змінилося в гіршу сторону. Це все я побачила на контрасті. Перший раз я подумала що то був збіг обставин, та коли це повторилося вдруге – сумнівів, що я маю непереносимість глютену в мене вже більше не виникало. Після цього я перестала споживати його взагалі. Відчувати себе здоровою ж набагато краще, аніж їсти свої улюблені страви, які організм не сприймає і через те хворіти.

Разом з глютеном з мого життя автоматично зник весь фастфуд. Потім поступово я відійшла від молочних продуктів. В результаті – зменшились проблеми ШКТ і значно зменшились висипання на шкірі. Іноді я могла випити своє улюблене лате і після цього відразу починалися бурління в кишечнику та з’являлися висипи.
Коли я разом зі своєю дитиною здала генетичний аналіз “23 andmeе”, виявилось що в мене повна генетична (вроджена) лактозна непереносимість.
Виявилось що довгий час травила себе тими продуктами які мені не підходять генетично.

Саме тяжче було відмовитися від цукру, тому змогла я від нього відмовитися лише через рік після відмови від глютену. Я переставала його споживати, а потім зривалась і знову до нього поверталась. Потім робила нові спроби відмови. Цукор являється справжнім наркотиком для головного мозку і викликає таку ж саму залежність як і паління. Також він впливає на емоції та настрій людини, що я дуже відчула на своєму досвіді. З’їдаєш щось солодке і добрішаєш, а без солодкого стаєш роздратованою та агресивною. Та це лише перший час так було, поки залежність не пройшла повністю.

Полегшив мою відмову від цукру ерітріт. Це натуральний замінник цукру. Можна також використовувати стевію, але мені вона не підійшла. Натуральні цукрозамінники, такі як стевія і ерітріт не викликають дофамінової залежності, тому що вони мають 0 глікемічний індекс, отже ніяк не впливають на рівень глюкози та інсуліну в організмі. Проте, це стосується далеко не всіх цукрозамінників, вони є різні і далеко не всі з них безпечні для здоров’я.

Фрукти це також природня заміна цукру. Зазвичай, якщо люди їдять солодощі з рафінованим цукром, то потреба в фруктах у них пропадає. Відмова від цукру пробуджує апетит до фруктів. А фрукти, це не лише пуста глюкоза, в них міститься необхідна організму клітковина, яка являється їжею для корисних бактерій в кишечнику.
Клітковина затримує вивільнення глюкози і глюкоза з фруктів не спричиняє різких скачків інсуліну, на відміну від рафінованого цукру. Фруктові соки мають негативний заряджений потенціал – отже виступають антиоксидантом для організму. Але краще їсти фрукт, ніж пити сік, з якого забрана корисна клітковина.
Також фрукти мають лужний pH. Сучасне харчування надто закислює організм. Трансжири, фаст-фуд, газовані напої, м’ясо, крупи, варена їжа, цукор – це все окислюючі фактори. Кисле середовище сприятливе для патогенних бактерій, вірусів та грибків. Щоб нейтралізувати pH організм потім витрачає багато своїх мінералів та антиоксидантів, а потім виникає їх нестача в організмі. Враховуючи ще те що сучасна людина і так споживає мало їжі яка багата корисними речовинами. Натомість фрукти і ягоди – це джерело вітамінів та антиоксидантів. Про те, є стани здоров’я при яких фрукти слід обмежувати, наприклад непереносимість фруктози, зайва вага та ін..


Та сира клітковина повинна бути щоденно в раціоні, до якої відносяться фрукти, овочі і зелень.
Звісно, потрібно все в міру!

Дуже велику роль грають олії!
Від них залежить як здорове функціонування всього організму так і стан шкіри. Адже мембрани клітин, в тому числі мембрани клітин шкіри будуються з жирів.
Про соняшникову рафіновану олію, пальмову олію, спреди, маргарин – слід забути. То все перекисні ліпіди, отже сильні канцерогени. Вбудовуючись в ліпідні оболонки клітин вони їх оксинюють та руйнують самі клітини, а також призводять до мутацій ДНК.
Натомість слід віддати перевагу кокосовій та оливковій олії, олії Гхи, споживати авокадо, яке багате корисними жирами. Оливкова олія омолоджує організм, цей факт підтверджують багато досліджень. І це одна із причин, чому серед італійців так багато довгожителів.


Окремо хочу сказати про Омега-3, яку слід приймати Омега 3 як добавку до раціону харчування. В сучасному харчуванні занадто йде перевага в сторону Омега-6, цієї жирної кислоти забагато в нашому раціоні, а Омега-3 навпаки дефіцит. Якщо ми виключаємо соняшникову олію (Омега-6), готуємо їжу на оливковій (Омега-9) і приймаємо риб’ячий жир (Омега 3) – то цей баланс відновлюється. Налагодження цього балансу позитивно впливає на весь організм – нормалізується артеріальний тиск, покращується стан при серцевосудинних захворюваннях, атеросклерозі, а також покращується стан шкіри.
Людям з серцевосудинними захворюваннями необхідно замінити соняшникову олію на оливкову і стан їхнього здоров’я значно покрашиться, це вже перевірено досвідом моїх близьких людей.
Люди тримають в себе вдома купу таблеток, та варто лише підкорегувати харчування, як вони виявляються не потрібними. І то факт!

Який результат я отримала від БГБК дієти.

Перш за все нормалізувався гемоглобін. Я з самого дитинства мала низький гемоглобін 110-115. Лікарі це ніяк не лікувати, лише тоді коли він сильно падав призначали пити залізо, та навіть на препаратах заліза він не дотягував у мене до норми. Причину низького гемоглобіну лікарі не шукають, а лише лікують наслідки. А низький гемоглобін це і є причина хронічної втоми, тому що він переносить кисень до клітин. Після виключення глютену мій гемоглобін став в межах 125-130. Зникли оксалатні солі в нирках. Прийшов в норму ТТГ, який був трохи завищений, та лікар казала що він в межах норми, натомість я відчувала дуже багато симптомів гомональної нестачі. БГБК дієта це чудова дієта для схуднення, я вже в перші місяці втратила 7 кг. Значно зменшились висипання на шкірі, які турбували мене з підліткового віку. Пройшло відчуття хронічної втоми. В цілому покращився загальний стан, настрій, зовнішній вигляд, при тому що я не користуюсь жодними салонними процедурами, уколами і маю мінімум косметичних доглядових засобів.

Я не можу стерджувати що дієта вирішила абсолютно усі мої проблеми. Про те вона стала базою для відновлення загального стану здоров’я. Без цієї бази, якою являється здорове харчування – ніякі ліки не принесуть довгострокового результату. Також я не можу сказати що завжди у мене виходить харчуватися ідеально. Через мій нинішній завантажений графік часто траплялися випадки, коли я їла пізно на ніч. Поки що я не можу відмовитися від кави, але стала її пити значно менше. То ж процес триває!

Чи складна для мене така дієта? Я звикла. Але складнощі виникають в тому, що більше доводиться витрачати часу на вибір продуктів, адже вони є далеко не в кожному магазині, деякі продукти я замовляю з інтернет магазинів. Також більше часу займає приготування їжі. Коли заходжу поїсти в кафе – вибору для мене значно менше. В подорожі доводиться брати багаж зі своїми харчами. Та точно скажу, що навіть попри ці складнощі, до свого старого способу харчування повертатися я абсолютно не хочу.

Сподіваюсь моя публікація була для вас корисною і можливо вона надихне вас також на здорове харчування!