Аюрведичні трави на стражі здоров’я.

Аюрведичні трави на стражі здоров’я.

Зараз на іHerb розпочалась акція на аюрведичні трави . Діє додаткова знижка -10%. І користуючись цією можливістю я хочу розповісти вам про цілющі властивості цих трав і про те, яку користь вони можуть вам принести.

Аюрведа – це древня індійська відична медицина, одна з найдревніших медицин на землі. З санскриту вона перекладається як “Знання про життя”, де “Аю” – життя, а “веда” – знання. Її принципи відрізняються від традиційної західної медицини. Основне положення цієї науки заключається в тому, що в кожному організмі в певному закладеному природою співвідношенні поєднуються три стихії (доші), які управляють всіма процесами в організмі – вода, вогонь і повітря. Якщо ці стихії знаходяться в балансі між собою – людина здорова. Хвороба починається тоді, коли одна або більше стихій виходять зі свого балансу.

Аюрведичний лікар визначає, яка стихія вийшла з балансу в пацієнта і лікування заключається в регуляції цієї стихії спеціальною дієтою, лікарськими травами та процедурами, в результаті чого проходить і сама хвороба. Аюрведична медицина дивиться в корінь причини хвороби, враховуючи образ життя пацієнта, його психічний стан та індивідуальні особливості. Тому в аюрведі не буває загального лікування для всіх, кожному пацієнту підбирається індивідуальна терапія.

Проте, існують аюрведичні трави, які підходять практично усім. Адже їхній принцип заключається у регуляції усіх 3 стихій. Тому трави, які продаються на iHerb і про які йтиме мова далі,  можна використовувати для профілактики та поправки свого здоров’я, для гарного вигляду та продовження молодості.

Найважливіший трав’яний препарат, про який я хочу вам розповісти, це Тріфала. Це дуже древня і перевірена віками лікарська формула, яка складається з трьох трав – амалакі, харітакі, вібхітакі. У священному відичному писанні про Тріфалу написано наступне: “Той хто прийматиме її протягом року – позбавиться від усіх хвороб і доживе до 100 років”.

Основна дія Тріфали – це очищення організму. Згідно правил аюрведи, лікування будь якої хвороби та омолодження організму слід починати з очищення. Тріфала, це одна з аюрведичних трав, яка підходить усім. При регулярному та довготривалому вживанні вона приводить в баланс стихії. Також її дуже корисно вживати для профілактики здоров’я. Хто зараз може похвалитися тим, що живе в ідеальних умовах, споживає екологічно чисту їжу, п’є чисту джерельну воду та дихає свіжим повітрям? Щодня з навколишнього середовища в наш організм попадають різноманітні токсини. Чого варті одні вихлопні гази, які викидають в атмосферу тяжкі метали, зокрема свинець, що негативно відображається на нашому самопочутті, а добавити сюди їжу з неорганічними добавками, шкідливі звички, стреси… Отже, час від часу очищати свій організм необхідно всім.  І Тріфала прекрасно справляється з цією задачею. Принцип дії Тріфали полягає в тому, що вона попадаючи в кровоток, виводить з собою токсини з усього організму в кишківник, а звідти вони видаляються природнім чином. При цьому нормалізується робота кишківника, усуваються закрепи, нормалізується функція шлунково-кишкового тракту, нормалізується обмін речовин. Якщо ви страждаєте зайвою вагою – Тріфала вам неодмінно потрібна, очистні і нормалізуючі обмін речовин властивості будуть сприяти вашому зхудненню. Напроти, при надмірному зхудненні, тріфала приводить вагу в необхідний баланс. Ефективність тріфали для організму можна перечисляти довго, одним словом – вона лікує весь організм. Її дія м’яка, поступова, тому вона не має побічних ефектів.

Для себе я обрала Тріфалу фірми  Organic India. В цьому препараті відсутні будь-які посторонні добавки, містяться лише трави, а капсули виготовлені з овочевої целюлози. Ефект від прийому є. Смак м’який та приємний.

https://ua.iherb.com/pr/Organic-India-Triphala-Digestion-Colon-Cleanse-90-Veggie-Caps/24668/?rcode=PWK063

Також ви можливо захочете віддати перевагу наступним фірмам:

Himalaya Herbal Healthcare

https://ua.iherb.com/pr/Himalaya-Herbal-Healthcare-Triphala-60-Caplets/3743/?rcode=PWK063

Paradise Herbs

https://ua.iherb.com/pr/Paradise-Herbs-Organics-Triphala-60-Veggie-Caps/4890/?rcode=PWK063

Це перевірені мною фірми, які я можу вам сміливо рекомендувати.

Повний список препаратів Тріфала:

https://ua.iherb.com/c/Triphala/?rcode=PWK063

Не менш важливе значення в профілактиці для здоров’ я має трав’яна формула Чаванпраш, якій уже понад 3500 років. Чаванпраш називають – бальзамом безсмертя, еліксиром молодості, бадьорості та здоров’я. Він створений на основі більше 40 цілющих рослин, призначений для зміцненя здоров’я, підвищення життєвих сил, імунітету, омоложення організму. Аюрведичні лікарі радять прйимати його разом з Тріфалою. Ці дві трави доповнюють одна одну. Тріфала чинить очисну дію, а Чаванпраш – регенеруючу. Чаванпраш відноситься до аюрведичних расаян. А расаяни – це аюрведичні омоложувальні трави. Він омолоджує організм, відновлює його тканини та налагоджує роботу органів, чинить антиоксидантну дію завдяки високому вмісту вітаміну С, збільшує кількість енергії та підвищує імунітет, В цілому препарат оздоровлює весь організм і підходить усім. При простудних захворюваннях він сприяє швидкому одужанню, а його прийом в профілактичних цілях запобігає захворюванням. Приймати його слід по чайній ложчі два рази вдень, рекомендується потримати його деякий час у роті, а потім запити молоком або водою.

Чаванпраш та Тріфалу можна приймати усім з ціллю профілактики здоров’я, виключення: індивідуальна непереносимість та алергічні реакції на компоненти препаратів, вагітність та грудне вигодовування – через відсутність досліджень прийому даних препаратів в ці періоди. Також мені не відома інформація щодо призначення цих препаратів дітям, тому перед тим як давати дітям – консультуйтесь з педіатром або аюрведичним лікарем. Одні з найкращих препаратів Чаванпраш:

Himalaya Herbal

https://ua.iherb.com/pr/Himalaya-Herbal-Healthcare-Chyavanprash-60-Veggie-Caps/3694/?rcode=PWK063

Paradise Herbs

https://ua.iherb.com/pr/Paradise-Herbs-Vitality-Nectar-10-58-oz-300-g/64222/?rcode=PWK063

Organic India

https://ua.iherb.com/pr/Organic-India-Chyawanprash-100-Organic-Herbal-Jam-8-8-oz-250-g/24094/?rcode=PWK063

Повний список препаратів Чаванпраш:

https://ua.iherb.com/c/Chyavanprash/?rcode=PWK063

Третя по важливості лікарська рослина, про корисні властивості якої в Україні абсолютно не відомо, про те ми всі її використовуємо як спецію – це Куркума. 

Нещодавно дослідження американських вчених відкрили в цій спеції надзвичайні лікувальні властивості. А зокрема протизапальні, антиоксидантні та антидепресивні. Але проблема виникла в тому, що додаючи в їжу спецію куркуми, засвоїти її практично неможливо, адже квона погано абсорбується з кишківника в кров. Тому вчені розробили біодоступний препарат на основі куркуми, який називається Куркумін. Цей препарат добре абсорбується в кровоток та чинить терапевтичну дію. Тому в лікарських цілях вживати куркуму слід не у вигляді спеції, а у формі препарату Куркуміну.

Позитивний вплив Куркуміну науково доказаний при таких захворюваннях як ревматоїдний артрит, системна червона вовчанка. Препарат чинить виражений противозапальний ефект, зменшуючи болі в суглобах. Також за науковими даними, куркума очищує кров, зменшує її в’язкість, знижує рівень холестерину, полегшує стан при алергічних захворюваннях, знижує активність Helicobacter Pylori. Також в дослідженнях було виявлено, що активні компоненти куркуми допомагають позбавитися депресії, адже за останніми дослідженнями американських вчених було виявлено що депресія і запалення напряму пов’язані між собою. І у третини хворих депресією людей було виявлено високий рівень запальних процесів в організмі. Куркумін нормалізує настрій, завдяки своїм протизапальним властивостям. Однак, на відміну від антидепресантів, він не має побічних впливів на організм.

По ходу дослідження добровольці були розділені на три групи. Перша група приймала прозак по 20 мг. в день, друга група приймала препарат куркуміну по 500 мг. два рази в день, третя група приймала прозак і куркумін разом. В результаті досліджень через 6 тижднів, група, яка приймала прозак досягла покращення стану на 63%, група яка приймала куркумін – на 65%, група яка комбінувала обидва препарата – на 78%.

Куркумін покращує розумові здібності, пам’ ять, увагу, запобігає дегенерації мозку в похилому віці. Також куркума покращує стан печінки та жовчного міхура. Сприяє відтоку жовчі. Застереження: не слід приймати її людям з каменями в жовчному міхурі. Дослідження його властивостей на сьогодні продовжуються.

Перевірений мною куркумін фірми Paradise Herbs. Він має доступну ціну та хорошу якість.

https://ua.iherb.com/pr/Paradise-Herbs-Turmeric-4-1-Concentrated-Potency-90-Veggie-Caps/37993/?rcode=PWK063

Достойний варіант – Natural Factors. Має високі абсорбуючі властивості. Один з найкращих препаратів куркуміну на iHerb:

https://ua.iherb.com/pr/Natural-Factors-CurcuminRich-Theracurmin-60-Veggie-Caps/4294/?rcode=PWK063

Solgar

https://ua.iherb.com/pr/Solgar-Full-Spectrum-Curcumin-90-Liquid-Extract-Softgels/69605/?rcode=PWK063

Повний список препаратів Куркумін:

https://ua.iherb.com/c/Curcumin/?rcode=PWK063

Трава Шаватарі дуже важлива для жіночого репродуктивного здоров’я. З санскриту шаватарі переводиться як “Маюча сотню чоловіків”, адже трава дає силу репродуктивним органам, підвищує жіноче лібідо та нормалізує гормональний фон. Містить природні фітоестерогени. Отже вона ефективна при порушенні менструального циклу, пмс, клімактеричному синдромі, безплідді пов’язаному з порушенням гормонів. Одна з властивостей шаватарі це стимуляція синтезу прогестерону, який необхідний для закріплення та розвитку плоду. Шаватарі активізує яйцеклітини та збільшує їхню здатність до заплідення. Підвищує кількість молока у годуючих жінок завдяки посиленню синтезу пролактину і соматотропіну. Але на відміну від попередніх препаратів, шаватарі слід приймати лише при наявності вищеперелічених проблем зі здоров’ям як харчову добавку, ні в якому разі не замінюючи нею основне лікування призначене вам лікарем. Не рекомендую вживати цю добавку, якщо у вас відсутні вищеперелічені проблеми зі здоров’ям, адже вона містить фітогормони. Хоча вони в натуральному вигляді і мають м’яку дію, але все ж таки можуть порушити баланс.

За численними відгуками, дуже ефективна Шаватарі фірми – Savesta

https://ua.iherb.com/pr/Savesta-Shatavari-60-Veggie-Caps/14144/?rcode=PWK063

Також хорошу якість мають наступні марки:

Paradise Herbs

https://ua.iherb.com/pr/Paradise-Herbs-Organics-Shatavari-60-Veggie-Caps/40255/?rcode=PWK063

Himalaya Herbal

https://ua.iherb.com/pr/Himalaya-Herbal-Healthcare-Shatavari-Female-Tonic-60-Caplets/3742/?rcode=PWK063

Повний список Шаватарі:

https://ua.iherb.com/c/Shatavari?sr=1/?rcode=PWK063

Трава Амла – одна з расаян, основна дія якої заключається в оздоровленні волосся. Вона сприяє його росту, протидіє випадінню, усуває лупу та запобігає посивінню. Також ця трава являється природнім гепатопротектором, покращує роботу печінки, посилює зір, підвищує гемоглобін та знижує холестерин. Але в основному на заході і у нас цю траву застосовують в комплексній терапії для оздоровлення волосся наряду з вітамінами для волосся та іншими засобами.

Амла  Paradise Herbs

https://ua.iherb.com/pr/Paradise-Herbs-Amla-60-Veggie-Caps/4458/?rcode=PWK063

Амла Himalaya Herbal 

https://ua.iherb.com/pr/Himalaya-Herbal-Healthcare-Amla-Natural-Antioxidant-60-Caplets/3693/?rcode=PWK063

Я дуже позитивно відношусь до аюрведичної медицини та аюрведичних лікарських трав. Вищеперечислені фірми неодноразово мною перевірені та ефективні. Раніше я купувала аюрведичні трави в Україні і мені є з чим зрівняти, якість українських препаратів в рази нижча, часто не указані дозування в інструкції, а ефекту я так і не зрозуміла. Отже саме головне придбати якісні та перевірені товари. Я довіряю іHerb.

Важливе застереження: інформація в даній статті надана в інформаційних цілях. І не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем та заміни традиційному лікуванню.

Щоб отримати 5% знижки на своє замовлення в іHerb – введіть в кошику промокод – PWK063