ВІТАСПЕКТРУМ. Вітаміни для дітей з аутизмом

ВІТАСПЕКТРУМ. Вітаміни для дітей з аутизмом

Фірма Klaire Labs (виробництво США)

Так, так, цей вітамінно-мінеральный комплекс бул розроблений спеціально для дітей с розладами аутичного спектру. “Vita” – це назва лінійки вітамінів, а “Spectrum” – означає “Для дітей в спектрі”.

Фірма Klaire Labs тісно співпрацює с ДАН-лікарями. І Вітаспектрум був розроблений по їхньому замовленню, для поповнення дефіциту вітамінів та мінералів у дітей з аутизмом. Цей дефіцит в більшій чи меншій мірі присутній у всіх. Цьому сприяє як харчова вибірковість дитини аутиста, так і обмежене харчування на спеціальних дієтах, які їм показані. Але також і проблеми в травленні, особливо з абсорбцією в тонкому кишечнику, які спостерігаються у аутистів, роблять неможливими повноцінно засвоювати вітаміни та мінерали з їжі та їхній синтез в організмі. У деяких дітей з РАС є дефекти в генах, які відповідають за синтез певних вітамінів, особливо групи В. Цей факт підтверджують багаточисленні дослідження в цій області.
Тому по цим вищепереліченим причинам, час від часу дитині необхідно давати вітаминно-мінеральний комплекс. І не будь який, а якісний, де вітаміни та мінерали знаходятся в активних, легкозасвоюємих формах. Для дитини з РАС дуже важливо, щоб вітаминно-мінеральний комплекс відповідав наступним вимогам:
– Гіпоалергенність
– Не містив глютену, казеїну і лактози.
– Не містив міді. В більшості випадків аутисти мають дефіцит цинку, внаслідок чого в організмі накопичується аномальна кількість міді. Цинк і мідь – антагоністи і врівноважують один одного, тому дефіцит однієї речовини призводить, як правило, до перевищення іншої.
– Не містив заліза. Якщо в дитини гемоглобін в нормі, давати додатково залізо немає необхідності, тому що воно може мати токсичну дію при передозуванні.
– Не містив шкідливих хімічних домішок – консервантів, барвників, смакових добавок, ароматизаторів та ін., тому що у аутистів погано працює система детоксикації організму, в результаті чого токсини у них мають здатність накопичуватися в організмі та пагубно впливати на нервову систему та на здоров’я в цілому.
– Вітаміни і мінерали повинні бути в активній формі. Тому що часто у дітей с РАС відсутні ферменти для перетравлення та засвоєння неактивних форм вітамінів, в такому випадку вони просто пройдуть по організму транзитом або ж можуть накопичуватися в ньому до високого токсичного рівню. Наприклад, неактивна синтетична форма вітаміну В9 – фолієвої кислоти, не засвоївшись в організмі, може накопичитися до таких токсичних показників, що потягне за собою порушення в протипухлинному та противірусному імунітеті. Тому не якісні вітамінні комплекси для аутиста не лише не принесуть ніякої користі, а й можуть нашкодити його здоров’ю.

Вітаспектрум повністю  відповідає вишепереліченим вимогам.
Вітаміни мають легкий аромат цитрусу за рахунок вмісту в них натурального комплексу цитрусових біофлавоноїдів.

Склад Вітаспектруму:
В12 – знаходиться в активній формі метилкобаламіну, В6 пірідоксин гідрохлорид – 67% і 33% – активна форма P-H-P, В9 в активній формі Д-5 метилтетрагідрофолату. Ці вітаміни дуже важливі для дітей у спектрі, тому що вони напряму приймають участь в метиліруванні і обміні речовин, необхідні для перетворення гомоцистеїну і контролю його рівня в організмі. Адже підвищення гомоцистеїну, яке часто спостерігається при аутизмі, напряму пов’язано з нестачею цих трьох вітамінів.

Вітаміни А і Е також важливі для дітей з РАС, тому що вони мають антиоксидатні властивості. А поскільки у цих дітей накопичуються токсини в результаті неправильного обміну речовин, їм необхідні достатні дози антиоксидантів, які будуть ці токсини нейтралізовувати. Якщо в після щеплення КПК підвищені титри корі в аналізі крові, це означає що є нестача вітаміну А. Він витрачається на боротьбу з цим вірусом. Прийом цього вітаміну в такому випадку може значно покращити стан дитини.

В Вітаспектрумі вітамін А знаходиться в декількох натуральних формах каротиноїдів. Їх називають ізомерами: альфа, бета-каротин, бета-криптоксантин, лютеїн та ін.. Вітамін Е тут також в натуральних формах d-альфа, бета, гамма токоферолів и токотрієнолів.
Саме в таких формах ці вітаміни мають поступати нам із їжі. Та зазвичай в ізольованих вітамінних комплексах вітамін А представлений єдиним ізомером Бета каротином, а вітамін Е у вигляді d-альфа токоферолу. Але  ви маєте знати, що це не повна форма вітамінів з одним ізомером. Організму потрібно також і інші ізомери цих вітамінів. Тому Вітаспектрум має перевагу над іншими вітамінними комплексами.
Вітамін С макож має антиоксидантні властивості. Але найкраще він засвоюється в комплексі з біофлавооїдами, які являються його природнім середовищем. По цій причині в Вітаспектрум додані натуральні біофлавоноїди.

Мінерали – магній, цинк, мобілден, марганець – знаходяться в хелатних формах. Хелатні форми мінералів мають перевагу над усіма іншими, адже вони найкраще засвоюються.

Комплекс Вітаспектрум є у двох формах.


Якщо ваша дитина вміє ковтати капсули, краще беріть цю форму. Поскільки вітаміни не містять смакових добавок і ароматизаторів, у них не дуже приємний запах та смак. Це нормально, але деяких дітей це може відлякувати. Тому капсули в такому випадку мають перевагу.

Призначений для тих дітей, які не вміють ковтати капсули. Порошок можна розмішувати в напоях та приховати в їжу. Він має трішки неприємний смак та запах, поскільки не містить в собі штучних смакових добавко та ароматизаторів. Принаймні, це єдиний їхній недолік, але заради їхніх переваг варто змиритися з цим і знайти спосіб як дати ці вітаміни дитині.

Наш досвід прийому Вітаспектруму.
Я вам хочу сказати, що вітаміни дійсно працюють!
Звичайно, моя дитина отримує не лише Вітаспектрум. У нас комплексна програма відновлення здоров’я, яка складається з дієти та інших добавок, корекційних занять та особливого підходу до виховання. Все це застосовувалося ще задовго до вводу Вітаспектруму.
Але ось які зміни у нас почали відбуватися під час його прийому. Син раніше панічно боявся батутів та ігрових кімнат. Він не підходив навіть близько на метр до них. Якщо б ми працювали над цією фобією за допомогою поведінкової терапії, то це вигляділо б так: спочатку я б його підводила до тої межі де йому комфортно, а потім крок за кроком наближала його до об’єкту страху, і тим самим страх би поступово знижувався. Але дитина просто в один момент забула про свій страх і повела мене за руку до ігрової кімнати, спокійно знявши взуття, він зайшов в приміщення і почав в ньому гуляти. Також через деякий час він взяв вилку і почав нею їсти сам. До того часу він її тримав, але моя рука обов’язково повинна була бути поверх його руки, інакше він відмовлявся їсти і міг влаштувати істерику. Далі, дитина почала цікавитися іншими дітьми, підходити до них на майданчиках, і навіть повторювати за ними, проявляти цікавість до їхніх ігор.
Звісно, повністю із спектру одні вітаміни дитину не виведуть. Чуда я вам не обіцяю. Але якщо у дитини компенсується нестача вітамінів та мінеральних речовин – її развиток піде швидше, тому що на це з’явиться ресурс.

Де купити Вітаспектрум?

В Україні і Росії Вітаспектрум можна купити в інтернет магазинах, але його ціна в цих країнах коштує  неоправдано великі гроші. Тому краще купувати цей комплекс напряму з США, наприклад в торгівельній мережі Amazon.  Там його ціна в три рази дешевша аніж в Україні. Поскільки більшість інтернет магазинів, в тому ж числі і Amazon, не мають прямої доставки в Україну, купити їх можна користуючись послугами форвардінгових компаній або через посередників.

Я купую вітаміни з США на замовлення. Тому, по питанням придбання, ви можете зв’язатися зі мною

Якщо ви вирішили все ж таки придбати Вітаспекрум в Україні або Росії – остерігайтесь підробок! В цих країнах на ринку є декілька препаратів під назвою Вітаспектрум, які до Вітаспектруму не мають абсолютно ніякого відношення. Там зовсім інший склад – це дешеві і неякісні вітаміни в неактивних формах. І звісно що ефекту від них не буде ніякого. Впевніться що ви купуєте саме оригінал фірми Klaire Labs з США, а не іншу фірму.

Також читайте у нашій фейсбук-групі присвяченій аутизму