Ефективна альтернатива традиційним дезодорантам

Ефективна альтернатива традиційним дезодорантам

Вивчаючи матеріали та відгуки, я віддала свою перевагу криштальним дезодорантам, як самим натуральним, екологічним та безпечним засобам боротьби з запахом поту.

В нас час складно собі уявити життя без дезодоранту для тіла. Вони захищають від поту та його запаху. Та тільки в останній час почала з’ являтися інформація про те, яку шкоду вони несуть здоров’ ю.

Дезодоранти-антиперспіранти закупорюють потові залози. Саме завдяки цьому з’ являється ефект сухих підмишок. Закупорені залози стають бар’єром для потовиділення. Але потовиділення є природньою і необхідною функцією організму. Піт призваний охолоджувати шкіру і тим самим захищає її від перегрівання. Якщо людина не буде пітніти – підвищується ризик перегріву організму, з усіма витікаючими наслідками. Також піт з організму виводить токсини. Якщо ж вони не виходять природнім чином, то накопичуються в тканинах шкіри. Та зазвичай організм мудріший і якщо людина помаже дезодорантом пахви, піт вийде в іншому місці, наприклад через обличчя. І в результаті пахви лишаться сухими, а обличчя буде сильно пітніти. Так колись було у мене, коли я користувалася дезодорантами.

Також дезодоранти шкідливі через свій склад. Класичний дезодорант містить в собі солі алюмінію в якості  діючої речовини,  кислотні ефіри та парабени в якості консерванту, ароматизатори. Розглянемо деякі із них.

Парабени. Декілька  експертних досліджень виявили що висока концентрація парабенів спостерігається в 18 із 20 випадків раку грудей. Ведучий вчений Великобританії, молекулярний біолог Філіппа Дарбре повідомила, що ефірна форма парабенів, знайдена в пухлині, вказує на те, що вони накопичуються від засобів, які наносились на шкіру, наприклад, пахвового дезодоранту чи спрею для тіла, і що вона отримала результат, який пояснює, чому до 60% всіх пухлин молочної залози виявлені тільки в одній п’ ятій області грудей — верхньому зовнішньому квадранті, що близький до пахв. З цього дослідження поки не можливо точно сказати, викликають парабени рак грудей чи ні, адже прямий зв’ язок не виявлений, необхідні більш детальні дослідження. Але поки безпека парабенів в дезодорантах не підтверджена науково – краще перестрахуватися і віддавати перевагу дезодорантам без вмісту парабенів.

Солі алюмінію. Мають властивість легко проникати через потові залози і з током крові розноситися по організму, попадаючи у внутрішні органи та головний мозок. Алюміній являється токсичним металом. Жодна жива істота не використовує його в своєму  метаболізмі. В першу чергу він накопичується в нервовій тканині, призводячи до розладів ЦНС. Однак, накопиченню цього шкідливого металу в здоровому організмі перешкоджують механізми його виведення. Основну роботу по його виведенню беруть на себе нирки. Тому людям, які мають заховрювання нирок та порушення їхньої функції небезпечно використовувати дезодоранти з алюмінієм. Кокож існує багато свідчень про зв’язок алюмінію з нейродегенеративними захворюваннями, наприклад, хворобою Альцгеймера. Існують дослідження, які підтверджують те, що вміст алюмінію у мозку пацієнтів з хворобою Альцгеймера набагато вищий аніж у контрольної групи. Що ж стосується дезодорантів, то саме солі алюмінію блокують потові залози. 

Приведу цитату із книги А. Амантоніо “Щепитись. Не щепитись”:

Причина 90% випадків раку грудей – экологічна, а не генетична. Концентрація алюмінію у зовнішній частині грудей значно вище, ніж у внутрішній. Концентрація алюминію в пухлинах вище, ніж в нормальних тканинах. Концентрація алюмінію в грудях і грудному молоці вище ніж у крові. Кіста грудей також частіше з’являється на зовнішній частині грудей і концентрація алюминію в ній вище ніж в крові. У деяких жінок кіста зникає сама після припинення використання дезодоранту. Згідно дослідженням в 2017 році, ризик раку грудей у жінок які використовують пахвовий дезодорант декілька разів вдень вище майже в 4 рази. Концентрація алюмінію в тканинах грудей у хворих раком грудей жінок була значно вище аніж у здорових.

На щастя, зараз є величезний вибір безпечних дезодорантів. Однак не всі вони являються настільки ефективними як класичні. Вивчаючи матеріали та відгуки, я віддала свою перевагу криштальним дезодорантам, як самим натуральним, екологічним та безпечним засобам боротьби з запахом поту.

Криштальний дезодорант виготовлений з кришталів мінеральних солей (квасців) і представляє собою твердий стік. На відміну від традиційних дезодорантів, квасці не проникають в організм, а діють лише на поверхню шкіри. Кришталь не впливає на функцію залоз та не закупорює пори. Находячись на шкірі, вони абсорбують вологу, та завдяки своїм антибактеріальним властивостям знищують бактерії, що спричинюють неприємний запах. До того ж квасці в жодному випадку не викликають алергічних реакцій.

На іHerb є достойна фірма, яка виготовляє криштальні дезодоранти Crystal Body Deodorant

Її продукція виготовляє три типи дезодорантів: стіки, кулькові дезодоранти та спреї. Розглянемо переваги кожного із них.

Кулькові дезодоранти. Являються найдешевним варіантом. На вигляд нічим не відрізняються від традиційного кулькового дезодоранту. У складі містяться квасці, вода, целюлоза, бікарбонат натрію, бензойна кислота та глюконат цинку та ароматизатори. Склад є безпечним. Такі дезодаранти є з запахом та без запаху.

Дезодоранти-спреї. Також існують з запахом і без. Склад аналогічний кульковому.

Дезодоранти-стіки. Їхня ціна вища за два попередні варіанти, але його розхід значно економніший і склад його повністю екологічний, адже не містить нічого окрім солей кришталю. Його форма являє собою твердий кам’ яний стік. Дезодорант не має запаху. Поскільки він сухий, наносити його потрібно на мокру шкіру, або ж змочити стік водою перед використанням. Солі кришталю розчиняються в воді і утворюють на шкірі невидиму плівку, яка абсорбує вологу та вбиває бактерії, які спричинюють запах.Захист дезодоранту діє протягом 24 годин. Мені особисто вистачає один раз його нанести на шкіру вранці і ввечері, та навіть на наступний день не має абсолютно ніякого запаху поту. Про те є люди, які незважаючи на всі міри, інтенсивно пітніють і якщо ви відноситесь до їхнього числа, можливо вам доведеться використовувати цей дезодорант два рази на добу. Але якщо інтенсивне потовиділення дошкуляє вам незважаючи на всі міри, спробуйте хлорофіл.

 Хлорофіл являється природнім дезодорантом, який діє із середини організму. Тому він не лише знищує неприємний запах поту, але й усуває неприємний запах з роту та інші неприємні запахи. В продуктах харчування найбільше хлорофілу міститься в зелені – пертушці, укропу, листі салату, шпинаті та ін. Але щоб хлорофіл поступив в організм в достатній кількості – зелені треба з’ їдати дуже багато і ефекту доведеться чекати. Тому набагато ефективніше буде придбати готовий хлорофіл у рідкому стані чи в капсулах. І вже через два дні прийому ви будете приємно здивовані тим, що усі запахи від вашого тіла зникнуть.

Зі свого досвіду я рекомендую Концентрат хлорофілу  у формі желатинових капсул Herbs Etc., ChlorOxygen. Цей препарат розроблений фітотерапевтом Даніельом Ганьйоном.

У складі міститься 60 желатинових капсул. Хлорофіл необхідно приймати по 2 капсули в день, курс прийому 1-3 місяці.

Хоча я приймала хлорофіл по іншим причинам, але відсутність запаху – став для мене приємним бонусом. Прийом хлорофілу не зашкодить нікому, адже через незбалансоване харчування, його в нашому організмі не вистачає. А він приймає участь в утворенні червоних кров’ яних тілець, які приймають участь в транспортуванні кисню в організмі до клітин. А кисень в свою чергу приймає участь в метаболізмі енергії в клітинах. В результаті клітини організму нисичуються киснем і організм отримує енергію. Тому при прийомі хлорофілу більшість людей відмічає прилив енергії і зменшення відчуття втоми.

Отже, можна зробити висновок, що натуральні засоби для боротьби з запахом поту не лише безпечні для здоров’ я, але й набагато ефективніші від традиційних дезодорантів.

Також я хочу сказати по яким причинам запах поту стає різким та неприємним:

  • Застій лімфи. Коли лімфа застоюється, вона накопичує в собі багато токсинів, вони і виходять через потові залози, провокуючи неприємний запах.
  • Будь які інтоксикації всередині організму. В тому ж числі через порушення обміну речовин.
  • Порушення травлення.
  • Дизбіоз. Патогенні бактерії в організмі виробляють токсичні сполуки, які й викликають неприємний запах.
  • Гормональний дизбаланс. Гормони також впливають на запах тіла.